Elintapasairauksia tulee hoitaa elintapoja muuttamalla!

Milloin olemme keksineet, että vääristä elintavoista johtuvia elintapasairauksia hoidetaan ensisijaisesti lääkkeillä?

Elintapasairauksia tulee tulevaisuudessa ehkäistä ja hoitaa ensisijaisesti elintapoja muuttamalla.

Elintapasairauksia ovat mm. sydän- ja verisuonitaudit, diabetes ja muistisairaudet. Näiden tautien syntymekanismien taustalla ovat uusimpien tutkimusten mukaan mm. stressi, yksilölle sopimaton ravinto ja liikkumattomuus. Lääkkeet usein peittävät oireet eivätkä välttämättä korjaa sairauden taustalla olevia syitä. Elintapasairauksia tulee ehkäistä ja hoitaa ensisijaisesti elintapoja muuttamalla ja elimistön luonnollista toimintaa ja paranemiskykyä tukevilla toimenpiteillä.

Jokaisen kansalaisen tulee saada henkilökohtainen terveydenhoitosuunnitelma, joka sisältää yksilölliset ja tutkimuksiin perustuvat suositukset ravintoon, liikuntaan, palautumiseen, ergonomiaan, henkiseen tasapainoon ja yleiseen terveyteen liittyen. On siirryttävä sairauden hoidosta terveyden ylläpitoon ja sairauksien ehkäisyyn.

Tarvitsemme terveydenhoitojärjestelmän, joka käsittelee terveyttä nykyistä kokonaisvaltaisemmin. Jos tavoittelemme jatkossa kustannustehokasta ja yksilön hyvinvoinnin kannalta optimaalista mallia, panostamme jatkossa yhä enemmän sairauksien ennaltaehkäisyyn ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen. Jokaisen kansalaisen tulee saada henkilökohtainen terveydenhoitosuunnitelma. Suunnitelman sisältönä tulee olla yksilölliset ja tutkimuksiin perustuvat suositukset ravintoon, liikuntaan, palautumiseen, ergonomiaan, henkiseen tasapainoon ja yleiseen terveyteen liittyen. On siirryttävä sairauden hoidosta terveyden ylläpitoon ja sairauksien ehkäisyyn. Terveyden ja hyvinvoinnin palveluiden ja ennaltaehkäisevän työn tulee jatkossa ulottua yhä laajemmin kaikille näille hyvinvoinnin alueille. Hyvinvoinnin kokonaisvaltainen ymmärrys tulee sisällyttää yhä tiiviimmin osaksi terveyden ja hyvinvoinnin koulutusta ja käytäntöjä kaikilla tasoilla.

Kansalaiset ja terveydenhoidon ammattilaiset tarvitsevat myös uusimpiin puolueettomiin tutkimustuloksiin perustuvaa tietoa. Aika, jolloin lääketeollisuus ohjaa ja rahoittaa tutkimusta ja jättää itselleen haitalliset tutkimustulokset julkaisematta on syytä siirtää historiaan. On myös aika antaa tieteellisesti tutkituille ja toimiville vaihtoehtoisille hoitomuodoille niille kuuluva arvo ja tasapuolinen kohtelu yhteiskunnassa.

Aika jolloin lääke- ja elintarveiketeollisuus ohjavat ja rahoittavat tutkimusta ja jättävät itselleen haitalliset tutkimustulokset julkaisematta on syytä siirtää historiaan.

Alla olevassa A-Studiossa ti 12.2. kysytään, miten muistisairauksia ehkäistään tehokkaasti. A-studion vieraana on maailman johtaviin kuuluva muistisairauksien tutkija, Tukholman Karoliinisen instituutin tutkimusjohtaja professori Miia Kivipelto. Kivipellon seurantatutkimuksissa todetaan, että elintavoilla on merkittävä rooli muistisairauksien ehkäisyssä, synnyssä ja hoidossa.
https://areena.yle.fi/1-4584891

Järki käteen ja terveyttä elämään!

 

 

Tervetuloa kannattajakseni tämän sivun vasemmasta yläkulmasta.
Saat tiedon tärkeistä tapahtumista ja kirjoituksista.
Emme spämmää, joten voit jättää tietosi turvallisin mielin.