Läsnäolon voima hyvinvointia rakentamassa

Tietoisuus on läsnäoloa tässä hetkessä, sen tiedostamista mitä on juuri nyt. Läsnäolon tilassa mieli havainnoi nykyhetkeä uteliaana eksymättä menneseen tai tulevaan. Läsnäolo autaa stressinhallinnassa, työssä jaksamisessa, kivunlievityksessä ja menestyksen rakentamisessa. Läsnäolo lisää onnellisuutta ja henkistä tasapainoa.

Toivon, että Suomen koulutus- ja terveydenhuoltojärjestelmä kehittää Mindfullness-menetelmän hyödyntämistä voimavarana jatkossakin.

Yksi läsnäolon harjoittamisen muoto on Mindfullness. Mindfillnessin muodollisia harjoitteita ovat keho- ja istumameditaatio sekä Mindfullness jooga. Mindfullness-menetelmän on kehittänyt Massachusettsin yliopistossa professori Jon Kabat-Zinnin ja hänen tiiminsä 1970-1980-luvuilla. Menetelmä on saanut viime vuosina Suomessa ja länsimaissa runsaasti huomiota ja sitä on kokeiltu laajasti terveydenhuollossa ja perusopetuksessa. Toivon, että Suomen koulutus- ja terveydenhuoltojärjestelmä kehittää Mindfullness-menetelmän hyödyntämistä voimavarana jatkossakin.

Katso alla oleva esittely Mindfulness-menetelmästä ja sen vaikutuksista.

 

 

 

Tervetuloa kannattajakseni tämän sivun vasemmasta yläkulmasta.
Saat tiedon tärkeistä tapahtumista ja kirjoitukista.
Emme spämmää, joten voit jättää tietosi turvallisin mielin.