Milloin sodasta tuli viihdettä?
Pelin kehittäjä Valve corporation on Wikipedian mukaan yksi USA:n voimakkaimmin kasvavia yrityksistä ja sen rahoitus on salainen.
Counterstrike kuuluu maailman suosituimpiin sotapeleihin. Pelissä ihmisen tappamisesta seuraa palkinto. Reaalimailmassa palkinto muuttuu rahalliseksi, kun pelaamisesta tulee ammattimaista. Sotapeliä pelaavat kymmenet miljoonat nuoret ympäri maailmaa. Kasvava joukko elättää itsensä virtuaalisella ihmisten tappamisella, jopa huomattavasti perinteisiä ammatteja leveämmin.
Taloudellisesta näkökulmasta voimme todeta, että sodan leikkiminen on rahassa mitattuna arvokkaampaa, kun esimerkiksi lasten ja vanhusten hoito. Counterstrike nimitetään e-urheiluksi. Ilmiö on yleistynyt niin, että Counterstrike -sotapeliä pelataan YLE:n kanavilla parhaaseen katseluaikaan. Pelin kehittäjä Valve corporation on Wikipedian mukaan yksi USA:n voimakkaimmin kasvavia yrityksistä ja sen rahoitus on salainen.
Kysyn, millaista arvomaailmaa verorahoillamme rakennetaan ja mihin nuoria kannustetaan?
Näyttää siltä, että ihmisten tappaminen virtuaalimuodossa on suositumpaa nyt kuin koskaan sitten toisen maailmansodan. Sen seurauksena yhteiskunnallinen viestimme on, että tappaminen on sallittua ja siitä seuraa taloudellisia ja sosiaalisen statukseen liittyviä palkintoja. Kysyttäessä asiaa sotaveteraaneita ja sodan käyneiltä sukupolvilta, en ole kuullut kenenkään kehuvan ja ylistävän sotaa rakentavana toimintana yksilön tai yhteiskunnan näkökulmasta. Kansantaloudelle ja kansan hyvinvoinnille sodalla on aina voimakas tuhoava vaikutus.
Haluan nostaa väkivaltaiset sotapelit keskustelunaiheeksi ja haastan suomalaiset miettimään millaista arvomaailmaa julkisilla verorahoilla tuetaan.
Haluan nostaa väkivaltaiset sotapelit keskustelunaiheeksi ja haastan suomalaiset miettimään millaista arvomaailmaa julkisilla verorahoilla tuetaan. Millaista käytöstä ja arvomaailmaa haluamme pitää yhteiskunnallisesti sallittuna? Olemmeko todellakin oikealla tiellä ja haluammeko olla edesauttamassa Valven kaltaisten yritysten taloudellista menestystä ja Counterstrike-pelin kaltaisen arvomaailman kehittymistä Suomessa?
Seuraavassa Valven julkaisema Counterstriken: Global Offensive (maailmanlaajuinen hyökkäys) esittelyvideo niille, jotka eivät peliä vielä tunne.
Tervetuloa kannattajakseni tämän sivun vasemmasta yläkulmasta.
Saat tiedon tärkeistä tapahtumista ja kirjoitukista. Emme spämmää, joten voit jättää tietosi turvallisin mielin.