Tuotteiden suunniteltu hajoaminen – aikamme kirous

Oletko huomannut, että polttimot eivät kestä, tulostimet ja sukkahousut hajoavat helposti?

Usein tuotteiden hajoamisessa on kysessä tuotteisiin sisään rakennetusta ja suunnitellusta hajoamisesta myynnin lisäämiseksi ja voitontavoittelun maksimoimiseksi.

Usein tuotteiden hajoamisessa on kysessä tuotteisiin sisään rakennetusta ja suunnitellusta hajoamisesta myynnin lisäämiseksi ja voitontavoittelun maksimoimiseksi. Englanniksi plenned obsolescense. Tämä tapahtuu aikakautena, jona suurin osa planeettamme eliölajeistä on kuollut, tai on kuolemassa sukupuuttoon. Aikakautena, jona jäätiköt sulavat ja planeetan kantokyky jätteiden ja saasteiden osalta on ylittynyt kauan sitten. On syyä kysyä voiko tuotteisiin sisäänrakennettu hajoaminen olla laillista vai tulisiko se kriminalisoida ja harjoittaa elinkaarivalvontaa viranomaisten toimesta? Positiivinen uutinen on se, että Euroopassa ollaan säätämässä lainsäädäntöä, joka ottaa kantaa tuotteiden suunniteltuun hajoamiseen.

Koen, että tuotteiden suunniteltuun hajoamiseen ja kertakäyttökulttuurin lopettamisen puolestapuhumimnen on jokaisen vastuullisen kansalaisen kansallisvelvollisuus erityisesti vallitsevassa luonnon pahoinvoinnin tilassa. Jälleen kerran liiketoimintaa ja katteita tulee tavoitella vastuullisilla toimintamalleilla.

Seuraavassa Norjan televsision esittämässä dokumentissa luodaan katsaus edellä mainitun ilmiön historiaan ja nykypäivään. Tässäkin aiheessa totuus on tarua ihmeellisempää. Toivotan mielenkiintoisia katseluhetkiä.

 

 

Tervetuloa kannattajakseni tämän sivun vasemmasta yläkulmasta.
Saat tiedon tärkeistä tapahtumista ja kirjoitukista.
Emme spämmää, joten voit jättää tietosi turvallisin mielin.